الگوریتم های جستجو گوگل چیست؟

الگوریتم های جستجو گوگل چیست؟

الگوریتم چیست؟

به تعریف مجموعه ای از قوانین و شرط ها برای حل مسئله‌ای خاص، در تعدادی از مراحل، الگوریتم می‌گویند.

الگوریتم Google یک سیستم پیچیده است که برای بازیابی داده‌ها از فهرست جستجو خود و ارائه فوری بهترین نتایج ممکن برای یک جستجو استفاده می‌شود.

موتور جستجو از ترکیبی از الگوریتم‌ها و عوامل رتبه‌بندی متعدد استفاده می‌کند. و صفحات وب رتبه‌بندی شده بر اساس عبارت جستجو شده توسط کاربر را در صفحات نتایج موتور جستجو(SERP) ارائه می‌دهد .

در کسری از ثانیه، الگوریتم های جستجو Google میلیارد صفحه‌وب را در فهرست جستجو مرتب می‌کنند تا مناسب ترین و مفیدترین نتایج را برای آنچه می خواهید پیدا کنید.

تاریخچه الگوریتم‌های گوگل

در سال‌های ابتدایی، Google فقط تعداد اندکی از به روزرسانی‌ها را در الگوریتم های خود انجام داده است. اکنون، گوگل هر ساله هزاران به‌روز رسانی ایجاد می‌کند.

اکثر این به روزرسانی‌ها به قدری جزئی هستند که مورد توجه قرار نمی‌گیرند. با این حال، گوگل به روز‌رسانی‌های مهم الگوریتمی را که ارائه می‌دهد به طور قابل توجهی بر SERP‌ ها تأثیر می‌گذارد.

 

16 نوامبر 2003: Florida

الگوریتم Florida در واقع نشان از عصر جدید سئو داشت. وب سایت هایی که با استفاده از روش های اسپم دهه های گذشته (مانند افراط در کلمات کلیدی، استفاده از چندین سایت تحت عنوان یک برند، متن ها و لینک های مخفی) رتبه های خوبی در کلمات کلیدی پر سود کسب کرده بودند، ناگهان و درست قبل از تعطیلات سوداور کریسمس، از نتایج جستجو پاک شدند.

1 ژانویه 2004 : Austin  

 

چیزی که فلوریدا از دست داد، آستین برای پاکسازی وارد شد. گوگل به سرکوب تاکتیک های فریبنده روی صفحه، از جمله متن نامرئی و پر کردن برچسب META ادامه داد. برخی حدس می زدند که Google الگوریتم “Hilltop” را به بازی در آورد و اهمیت صفحه را جدی گرفت.

1 سپتامبر 2005: Jagger

Jagger در سه فاز و با هدف مقابله با سایت‌هایی که اقدام به لینک سازی غیر‌طبیعی و خرید بک‌لینک کرده بودند ایجاد شد. فاز دوم این بروزرسانی تاثیر شگرفی در ماه اکتبر داشت. فاز سوم و نهایی آن نیز در انتهای نوامبر به اتمام رسید.

1 آگوست 2008 : Google Suggest

با یک تغییر عمده در صفحه اصلی خود، Google Suggest را معرفی کرد. درحالیکه کاربران درخواستهای خود را تایپ می‌کردند، جستجوهای پیشنهادی را در یک کشویی زیر کادر جستجو نمایش می‌داد.

10 آگوست 2009: Caffeine

کافئین گوگل، یک سیستم جدید ایندکس کردن سایت ها بود که منجر به افزایش کارایی آن شد. درنتیجه این به روزرسانی، نتایج جستجو 50 درصد تازه تر بودند.

28 آوریل 2010: MayDay

بروزرسانی MayDay الگوریتمی بود که موجب تغییر در نحوه ارزیابی گوگل در کلمات کلیدی بلند می‌شد. این بروزرسانی از تاریخ 28 آوریل تا 3 می راه اندازی شد.

23 فوریه 2011: Panda

این بروزرسانی در زمان خود بر روی 12 درصد جستجو ها تاثیر گذاشت و شک بزرگی به بسیاری از سایت ها وارد کرد. این آپدیت در ابتدا نامی نداشت اما بعد از گذشت مدتی گوگل نام آن را پاندا نهاد. تا تاریخ 18 ژانویه 2012 ، 9 آپدیت دیگر به پاندا اضافه شد.

19 ژانویه 2012: Page Layout

الگوریتم Page Layout گوگل (با نام Above the Fold) وب سایت‌هایی را که دارای حجم زیای از تبلیغات در ابتدای صفحه بودند را هدف گرفت. منظور صفحاتیست که کاربر برای رسیدن به محتوای سایت، مجبور به اسکرول زیادی است. گوگل اعلام کرد که این آپدیت بر روی کمتر از 1 درصد وب سایت ها تاثیر گذاشته است.

27 فوریه 2012: Venice

بعد از Venice گوگل اقدام به در نظر گرفتن مکان فیزیکی یا آی پی کاربران در جستجوهای خود کرد. همچنین گوگل بدین واسطه توانست خواسته کاربران در مورد موضوعات دور برشان (از نظر موقعیت فیزیکی) را بهتر شناسایی کند.

24 آوریل 2012: Penguin  

جربمه ای که مدت ها Web Master هامنتظرش بودند سرانجام در این روز منتشر شد. الگوریتم پنگوئن نامی بود که بعدها به این بروزرسانی داده شد. این الگوریتم با هدف با مقابله با اسپم (مانند افراط در استفاده از کلمات کلیدی و لینک سازی غیر طبیعی) ایجاد شد. گوگل اعلام کرد که تنها دو روز بعد از انتشار این بروزرسانی، 3.1 درصد جستجوهای به زبان انگلیسی تحت تاثیر قرار گرفتند.

26 سپتامبر 2013: الگوریتم مرغ مگسخوار

مرغ مگسخوار، بروزرسانی بود که در طی آن تکنولوژی جستجوی هسته گوگل دچار تغییراتی شد. گوگل نیاز داشت که روش بهتری را برای پاسخ به عبارت پیچیده تر و محاوره ای در نظر بگیرد. گوگل اعلام کرد که الگوریتم جدید بر روی 90 درصد جستجوهای جهان تاثیر گذاشت. اگرچه این الگوریتم در این تاریخ معرفی شد، اما در واقع شروع کار آن آگوست 2013 بود.

21 آوریل 2015: Mobilegeddon

بروزرسانی موبایل فرندلی آپدیتی بود که با هدف امتیاز بیشتر برای وب سایت‌های موبایل پسند در تمامی زبان‌ها ایجاد شد. وب سایت‍‌هایی که دارای نسخه موبایل بهتری بودند، شانس بیشتری برای کسب رتبه های بالاتر در دستگاه های موبایل پیدا کردند.

26 اکتبر 2015: RankBrain

گوگل از آوریل 2015 در حالت تست رنک برین بود و بالاخره آن را در اکتبر همان سال به صورت رسمی معرفی کرد. رنک برین یک سیستم یادگیری ماشینی است که به فیلتر کردن نتایج جستجو با هدف ارائه بهترین پاسخ به کاربران می‌پردازد. در ابتدا رنک برین برای 15% عبارت مورد جستجو استفاده می شد (اغلب عبارت جدیدی که قبلا جستجو نشده بودند)، اما در حال حاضر بر روی همه عبارت جستجو شده در گوگل تاثیر گذار است. رنک برین طبق گفته ها، سومین فاکتور مهم رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجو است

7 مارچ 2017: Fred

آقای گری الیس به صورت یک شوخی این الگوریتم را فرد (Fred) نماید و همین نام نیز بر روی آن ماند. اما این الگوریتم برای وب سایت هایی که تحت تاثیر قرار گرفتند به هیچ وجه مانند یک شوخی نبود. این الگوریتم بزرگ، وب سایت های با محتوای ضعیف را هدف گرفت. آقای گری الیس در 24 مارس به صورت رسمی این آپدیت را تایید کرد. اما گوگل از بیان جزییات خودداری نمود و پاسخ تمام سوالات را به راهنمای وبمستر گوگل ارجاع داد.

1 آگوست 2018: بروزرسانی هسته گوگل

گوگل از طریق توییتر برای سومین بار در سال 2018 اعلام کرد که تغییرات گسترده ای را در هسته گوگل اعمال کرده است. در ادامه نیز آقای دنی سالیوان پیشنهاد کرد که کاربران به اطلاعیه بروزرسانی 9 مارس 2018 مراجعه کنند.

9 دسامبر 2019 : International BERT Roll-out

گوگل تأیید کرد که الگوریتم پردازش زبان طبیعی BERT در 70 سطح زبان بین المللی در حال اجرا است.

12 اکتبر 2020 : Indexing Bug, Pt. 2

گوگل ادعا کرد که عمده اشکالات نمایه سازی و قانونی سازی تا حدود 14 اکتبر رفع شده است.

17 دسامبر 2020: Unnamed Update

یک روز پس از اعلام گوگل در پایان عرضه نسخه Core Update دسامبراین بروزرسانی عرضه شد.

10 فوریه 2021: Passage Indexing (US/English)

گوگل اصطلاحاً “نمایه سازی گذرگاه” (که احتمالاً به رتبه بندی عبور نزدیکتر است) را برای جستجوهای ایالات متحده/ انگلیسی ارائه داد.

منبع : www.Moz.com